Visie

 

Leiderschapsontwikkeling:

Als Leiderschap- & Carrièrecoach en HR-consultant geloof ik in de kracht van mensen en organisaties.
Mensen beschikken over resources, talenten en kwaliteiten om met oplossingen te komen voor hun doelen, maar door de hektiek van alledag en de dynamiek in organisaties raakt dit op de achtergrond. Ik coach graag mensen om deze krachten weer naar boven te halen.

Effectieve leiders, denken inclusief en verbindend en spelen een belangrijke rol bij het succes van medewerkers. Zij weten verschillen tussen mensen te waarderen. Daarom vind ik Leiderschapsontwikkeling met aandacht voor diversiteit belangrijk.

Carrièremanagement:

Ik geloof dat mensen voortdurend naar mogelijkheden moeten zoeken om zich te blijven ontwikkelen zowel privé als zakelijk en balans hierin te houden. In jezelf blijven investeren houd je flexibel en inzetbaar voor opties in het bedrijfsleven c.q. organisaties.

Diversiteitsmanagement:

Mijn aandacht voor diversiteit is geworteld in mijn HR-achtergrond en mijn ervaring met diversiteit.
Het is mooi als ieder gelijke kansen krijgt. Daarom werk ik ook Pro Bono mee aan projecten die dit realiseren.

Het zou ook mooi zijn als niemand uitgesloten werd en dat het merendeel van de leidinggevers inziet wat maakt dat mensen succesvol worden en hoe een persoon de regie kan nemen over zijn situatie. Het zou mooi zijn als jij in de praktijk kennis neemt van wat diversiteit kan betekenen voor jou en jouw organisatie.  Dit betekent ook los komen van stereotypering en het projecteren van beelden op personen, zonder de moeite te nemen om hen te leren kennen.
Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar open minded tegemoet treden. Daarom draag ik Diversiteitsmanagement hoog in het vaandel en adviseer ik graag hierbij’.

Meer over het belang van diversiteit: www.mensenrechten.nl